1602301-young-couple-with-mountine-bike-in-spring-natureI helgen var det dag för UNT Bike weekend i Uppsala, en tävling där man cyklar upp till 17 mil. Och att tävla i cykel är någonting som blir allt vanligare och vi ser allt mer hur svenskarna fördrar att cykla snarare än att springa.

Vill du komma i form till sommaren? Att cykla sig i form är faktiskt någonting som är väldigt bra eftersom det både är skonsamt för kroppen men även någonting du kan göra i din vardag – som exempelvis kan du cykla till och från jobbet (om distansen är någorlunda nära). Det är även för många lättare att komma igång med träningen via cykeln snarare än att gå till gymmet eller gå ut och springa sig. När du tar cykln kommer du att aktivera kroppen största muskler: rumpan och låren men även kroppens viktaste muskel aktiveras: hjärtat. Det innebär att du får upp ett bra flås varje gång du hoppar på sadeln och därmed bränner bort överskottsfett.

– Det är lätt att få hög puls och det är grunden för bra konditionsträning, säger Mattias Reck som är Vätternrundans träningsexpert och huvudtränare för Sveriges bästa cykellag. Läs mer.

Du som vill komma i form till sommaren kan med andra ord använda cykeln för att enkelt börja röra på dig. Men det är också viktigt att veta att upp till 80 procent av viktnedgång (om det är ditt mål) ligger i kosten. Här gäller det att tänka på vad du äter – men främst hur mycket du äter. Det bästa du kan göra är att försöka minska måltidernas storlek samt att undvika socker och för mycket fett. Du ska däremot aldrig gå hungrig. Glöm inte heller att ge kroppen det lilla extra, som till exempel det du kan få genom att äta produkter från http://www.vitaepro.com/.

3 saker

Tre saker du ska ha i åtanke är att: 1. Börja i liten skala – du utgår från din igen kropp och förmåga, minsta lilla är bättre än ingenting. 2. Motivera dig hela tiden, den är den svåraste bollen att hålla vid liv. 3. Gör det enkelt: Genom att cykla kan du förenkla träningen, du kan ta cykeln till mataffären eller jobbet. Fler bra tips hittar du här.